Прослава Светог Саве!

          Школска слава, Свети Сава, данас је свечано обележена и у нашој школи уз присуство ученика, наставника, родитеља, представника локалне самоуправе и мештана Липљана и околине. Наравно, прослава је почела Светом литургијом у цркви коју је служио парох липљански, отац Срђан. Обележавање Савиндана је настављено резањем славског колача у школи, чији је домаћин ове године била породица Томислава Стoјановића из Липљана. Том приликом присутнима су се обратили отац Срђан, као и директор школе који су упутили честитке поводом школске славе, пожелели успешан наставак школске године и посебно истакли захвалност родитељима што су у овим тешким тренуцима истрајни у васпитању своје деце и очувању српског идентитета на овим просторима. Након тога ученици школе извели су пригодан програм, с тим што морамо нагласити задовољство што су у том програму углавном учествовали ученици нижих разреда и предшколци. С обзиром да је већина ученика старијих разреда тренутно на екскурзији у Новом Саду, највећи “терет” су, дакле, понели наши најмлађи ђаци. Очекивано, или не, они су то извели без иједне грешке, било је дивно слушати њихов рецитал као и школски хор и можемо бити поносни на њих. Заслуге за то, свакако, иду и наставницима који су вредно радили како би програм протекао у атмосфери православља и поштовања лика и дела нашег првог просветитеља.

Овом приликом су свечано испраћени у пензију двојица радника школе, којима је представник синдикалне организације школе уручио симболичне поклоне за допринос у остваривању и унапређењу васпитно-образовног рада.

На крају, захваљујемо се и свима присутнима који су својим доласком увеличали наш програм. Можете погледати и галерију слика:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *