Златибор 2017

ekskurzija

Екскурзија нижих и виших разреда наше школе одржана је у периоду од 12. до 16. фебруара 2017. године на Златибору. Екскурзија је уз подршку управе школе организовала и реализовала агенција “Holiday plus” из Косовске Митровице.

На путовање је кренуло 47 ученика, 3 наставника пратилаца, као и 5 наставника и стручних сарадника који су такође били учесници ове екскурзије. На пут се кренуло у недељу 12.2.2017. године у 7:00 часова, испред цркве Светог Ваведења у Липљану. План пута до одредишта на Златибору сачињавало је неколико стајања ради одмора, као и посета манастиру Жича, где су се ученици одморили и упознали са лепотама манстира и његовог окружења. У хотел “Браћа Секулић” стижемо у поподневним часовима, тамо нас дочекује љубазно особље и крећемо са расподелом  соба при чему смо обратили пажњу на жеље ученика. Након што су се сви сместили и распаковали сазвали смо састанак где смо ученицима представили правила понашања у хотелу, као и сатницу оброка. Први утисци са хотелом су добри, собе су топле и уредне, а особље љубазно. Након вечере ученици су имали слободне активности, као и одлазак у дискотеку у склопу хотела где су их забављали аниматори.
Да би ученицима пружили што више разоноде и уживања на Златибору, одлучили смо се на што више активности у току дана. Ученике смо поделили у групе где су они одлучивали коју ће активност изабрати. У преподневним сатима углавном су ученици проводили време на санкању, послеподне је то било клизање или мала школа скијања. Треба напоменути да је 13-торо ученика савладало основни курс скијања.

     Организовали смо шетње по ужем делу Златибора и упознавање са туристичким атракцијама: 9D биоскоп, луна парк, итд. Такође, ученици су обишли и ски центар Торник, 9км удаљен од Златибора. Ту смо организовали панорамску вожњу жичаром што је за многе ученике представљало прави доживљај. Многи ученици су испробали и вожњу “Бобом”. Боб на шинама представља адреналински садржај, специјализовану стазу за спуштање кроз шумско природно окружење.

     Након 5 дана дружења на овој прелепој планини, крећемо за Липљан, где уз планирано стајање и одмор дуж пута стижемо око 20 часова. Програм екскурзије је у потпуности реализован по предвиђеном редоследу и програму. Током целе екскурзије ученици су се понашали одговорно и савесно. Наставници пратиоци су се такође добро међусобно слагали и општи је утисак свих наставника да је екскурзија протекла у најбољем реду и да је агенција добро организовала целокупно путовање.

Наставници пратиоци:

                                                                                                        Владимир Смиљић,

                                                                                                 Немања Данић,

                                                                                                         Милена Стојановић.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *