Свим срцем за осмех детета

     У оквиру хуманитарне акције “Свим срцем за осмех детета”, а у организацији Удружења грађана Нови Сад, наши ученици су од 22. јануара 2017. године боравили у Новом Саду. Тридесет шесторо ђака је 7 дана боравило код својих вршњака из основних школа “Душко Радовић” и “Жарко Зрењанин”.

Од самог почетка деца су била узбуђена и презадовољна дочеком наших домаћина. Током свог боравка, имала су прилике да упознају и посете културне и историјске знаменитости Новог Сада, Сремских Карловаца, Ковиља, Каћа и Фрушке Горе, обишли су и посетили манастире, тврђаву, музеј, клизалиште Ледену шуму, национални парк Фрушка Гора, обишли су Градску библиотеку, имали пријем у Градској кући, упознавали су се са стонотенисерима, освајачима златних медаља из Рија 2016. године, погледали су филм у биоскопу Арена и представу у позоришту Младих, а за последње вече приређена им је журка у хотелу Нови Сад.

Ученици су се вратили препуни лепих утисака, дивно су се провели, пуно тога новог сазнали и научили и пре свега стекли пуно нових пријатеља вршњака.

Ваља истаћи и пажњу тамошњих медија, какo писаних тако и електрониских, који су пропратили ово заједничко дружење.

 

 

 

  

 

На крају овот текста остаје нам још да се захвалимо свим нашим домаћинима, поменутом Удружењу на челу са Гораном Бајшанским, које иначе трећи пут заредом организује овакве посете деци са Косова и Метохије, граду Новом Саду и свима осталима који су учествовали у организацији. А да слика заиста вреди хиљаду речи и да тренуци које су наши ђаци и колеге провели у Новом Саду јесу неописив и незабораван догађај, можете се уверити на фотографијама Удружења грађана Нови Сад, а којих заиста има прилично, као и школе Жарко Зрењанин. Овде преносимо један мали број њих.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *